Diploma’s en certificaten

In september 2016 ben ik mijn opleiding gestart bij de School voor Voetreflexologie. Daar heb ik mijn theorie en praktijklessen behaald.
In december 2019 had ik voor de theorie, praktijkexamens en MBK volgens PLATO alle diploma’s aan de muur hangen van mijn praktijk. Enorm veel kennis opgedaan en veel praktisch toepasbaar. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik ook een sprong genomen.

In 2018 heb ik de cursus zwangerschapsreflexologie aanvullend gevolgd. Het zwanger worden blijft een wonder. Voetreflex kan daar in ondersteunen zowel bij de vrouw als de man.

Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel bij de aanstaande moeder zowel letterlijk als figuurlijk. Kwalen en lichamelijk ongemak horen daarbij. Je hoeft niet alles voor lief te nemen, voetreflex kan ondersteunend werken en je klachten reduceren.

Het kindje dient zich aan als het klaar is, daar geloof ik heilig in. Bij 40+ weken is het wel denkbaar dat het kindje zich mag aandienen. Samen met de moeder nodigen we het kindje uit om geboren te worden. Heel mooi proces om daarin te mogen ondersteunen en de natuur een handje te ‘stimuleren’.

Na de bevalling is het vrouwenlichaam goed ingericht om weer te herstellen. Met voetreflex kun je wel het zelfherstellend vermogen stimuleren. De geboorte van een moeder is een proces op zich en soms verloopt het anders dan vooraf bedacht. Heb je het gevoel van de roze wolk afgekukeld te zijn of last van somberheid dan hoef je dat niet alleen te dragen. Graag ondersteun ik je met een luisterend oor en een ontspannen voetmassage waar je van opknapt. Je zal ontdekken dat het leven veel moois in petto heeft en je dat mag beleven met een frisse blik.

In februari 2020 ben ik gestart bij Total Health voor de Oncoreflex opleiding. Door corona heb ik met de praktijklessen vertraging opgelopen. Ik hoop het diploma voor zomer 2021 behaald te hebben.

Aanvullend volg ik themadagen, MBK bijscholing, therapeuten dagen van RBCZ. Samen met collega’s hebben we een intervisiegroep waarin we bespreken wat we tegen komen en geven we elkaar gevraagd en ongevraagd advies. Een abonnement op het vakblad natuurlijke en integrale gezondheidszorg is een mooie aanvulling. Daarnaast lees ik veel boeken over uiteenlopende onderwerpen. Mijn nieuwsgierigheid en interesse in zowel de mens als geheel, zowel de hersenen als de geest en de gezondheid in de breedste zin van het woord voed ik graag!