Over mij

Mijn naam is Jolanda Schouten en ik geef reflexbehandelingen van voeten, handen en oren.

Thuis Ik ben getrouwd met Arnoud en wij hebben samen twee prachtige dochters, Isabelle en Sara en we wonen in Wervershoof.

Opleiding Mijn HBO opleiding reflextherapie ben ik gestart in 2016 en heb ik afgerond in december 2019. De volledige opleiding met de medischevakken volgens PLATO heb ik gevolgd bij de School voor de Voetreflexologie van Manda Bergsma.

Voetreflexbehandeling

Mijn drijfveer is een stukje meelopen op het levenspad van mensen in een periode dat de gezondheid ondersteuning kan gebruiken. Ik maak gebruik van voetreflex bij een lichamelijke klacht, om het krachtige zelf genezende vermogen van het lichaam te stimuleren. Met reflextherapie geef ik aandacht aan opgehoopte energie in organen, spieren, hormoonklieren, meridianen. Tips voor ademhaling, beweging en oefeningen voor lichaam kunnen ook een onderdeel zijn van de behandeling. Met als doel dat de klacht verzacht of zelfs verdwijnt met een gevoel van ontspanning.

Reflextherapie is een aanvulling op en geen vervanging voor reguliere geneeskunde.

Mijn hobby’s zijn het beoefenen van medische qi gong, hardlopen, wandelen, lezen, dansen, muziek luisteren, tuinieren, koken.

Wil je meer over mij lezen zie dan Mijn levensverhaal.