Bijscholing en opleiding 2020

Op deze pagina hou ik u op de hoogte van de scholing die ik volg in de vorm van praktijk lessen, medische nascholing, digitaal gevolgde scholing. Daarnaast lees ik veel artikelen via het abonnement vakblad Natuurlijk & Integrale Gezondheidszorg, krant, internet en diverse boeken. Sommige titels of sites noem ik erbij die aanhaken op een onderwerp.

December
Bijscholing ‘Hoe voorkomt mijn immuunsysteem ziekten?’ door Pieter van Amerongen via de BivT op één van de laatste dagen van dit enerverende jaar.

Het boek de Wim Hof Methode, overstijg jezelf met The Ice Man, ben ik in begonnen met lezen. Spannend om ermee te beginnen maar wat een effect. Net begonnen met 15 seconden koud douchen na de warme douche. Wat een marteling, maar het effect wat je op je huid voelt en van binnen is heel bijzonder. Ik ben er van overtuigt dat je jezelf alles kunt aanleren als er maar een wil is om het te doen. In een aflevering van ‘Dokters van Morgen’ seizoen 6 aflevering 13 Kou van 16 december 2020, is het ook besproken met ervaringsdeskundigen van deze methode. Heel bijzonder wat het effect is op chronische ziekten, maar ook van aandoeningen door een ongeluk. Het nieuwe jaar ga ik er echt mee aan de gang en de ademhalingsoefeningen erbij en wil ik de velen volgen die mij al zijn voorgegaan. Doe jij ook met mij mee?

Oktober, November
In oktober ben ik gestart met een Medium & Trance Heling opleiding bij de ‘De Spirituele & Intuïtieve Academie’ van Jaco Elken. In eerste instantie gekozen om bewuster met de aanwezige energie om te gaan. Met een reflexbehandeling is er altijd uitwisseling van energie met de cliënt en mij als behandelaar.

Deel I heb ik inmiddels afgerond. Tijdens de behandeling komt energie vrij en het afvoeren gaat mij nu veel beter af. Ik heb geleerd gebruik te maken van de aanwezige energie en deze te herkennen. Is deze ondersteunenend of teveel en belastend voor de cliënt? De basis van de behandeling blijft een Reflexbehandeling. Afhankelijk wat zich aandient pas ik mediumschap en heling toe in mijn behandelingen.

In Deel II verdiep ik mij of er een emotionele overtuiging of een materiële overtuiging aanwezig is. Komt dit uit het familiesysteem, het huidige of vorige generaties, dit leven of uit een vorig leven. In combinatie met regressietherapie geeft dit verhelderende inzichten. In veel gevallen mag het losgelaten worden. In sommige gevallen heeft dit een positieve invloed op een lichamelijke klacht en deze is dan beter in staat om te helen.

September
Online jaarprogramma gestart van ‘Vrouwelijk Leiderschap.’ Met een werkboek en visualisaties en ondersteunende boeken werk je aan je zelfontwikkeling. Tamara Beekmans van https://vrouwenkrachtacademie.nl/ heeft dit programma ontwikkelt. Mijn kennismaking met haar is sinds januari 2016 met de online cursus ‘Bewust leven vanuit je hart’. Dat heeft een hele ontwikkeling bij mij teweeg gebracht. Daarom ook de keuze om het jaarprogramaa Vrouwelijk Leiderschap te volgen. Het managen van tijd voor mezelf is hierin een uitdaging maar zeker ook om diep bij jezelf naar binnen te gaan en onder andere om mijn pijnlichaam op te schonen. Ik heb mijzelf een uitnodiging gegeven om mijzelf uit te dagen in wie ik ben.

Themadag Afvallen georganiseerd door School voor Voetreflexologie. Spreker is Afra Ouwerkerk https://www.dietistafra.nl/. Wat een goede visie over de mens en zijn of haar individuele mogelijkheden. Bewondering voor de manier waarop ze mensen begeleiding geeft naar een gezonder lichaam en gezondere gewoonten in een jaar tijd. Ons heeft ze verdieping gegeven in voeding. Met wat je al weet werd ook ik toch weer verrast. Aanvullende informatie van Manda Bergsma welke voetreflexbehandelingen goed zijn in te zetten voor ondersteuning tijdens afvallen.

Augustus
Door de kennismaking met het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’ en de site https://iamacademy.nl. Het is een vertaald en bewerkte Nederlandse uitgave van het boek ‘Instant healing’ van Susan Shumsky.
Heb ik online 5 ochtendmeditaties gevolgd. Dit werkt onder andere door het hardop lezen van de prayers of teksten uit het boek. Het verruimt je bewustzijn en je voelt in je lichaam de kracht van de woorden. Heel bijzonder om dit te ervaren.

Juni
Bijscholing ‘Darmfunctie en Ontstekingen’ gegeven door Ton Couwenbergh via Total Health Academie. Gevolgd via ZOOM.

April
Lezing De pijnappelklier (Epifyse), middelaar tussen binnen en buiten door Dr. Saskia Bosman, bioloog, zelfstandig onderzoeker en bewustzijnstrainer.
https://inspiradiance.nl/
Via ZOOM deze interessante lezing kunnen volgen. Georganiseerd door Gezondheid in eigen hand, Tini Worp-Wenker.

Maart
Themadag ADHD via School voor Voetreflexologie.
Deze aandoening uitgebreid besproken. Aanvullend wat wij als voetreflextherapeuten aan ondersteuning kunnen bieden met welke behandelingen.

Online training van Marleen den Hout ‘Methode Beter ademen’, adem omlaag weerstand omhoog. Het bestond uit een 10-daagse training met iedere dag een email met een nieuwe adem oefening in de vorm van een filmpje met een duidelijke uitleg. Ze heeft hier ook een boek over geschreven ‘Start vandaag met ademen’. Praktisch heel goed toe te passen.

Februari
In februari 2020 ben ik begonnen met een Master OncoReflex bij opleider Total Health Academy. De voetreflexbehandeling is tijdens de reguliere behandelingen ter ondersteuning om de kwaliteit van leven voor de kanker patiënt te verhogen. Bespreek het met uw arts indien u voetreflex in overweging neemt en dat het is om uw vitaliteit en gezondheid mee te versterken. De behandeling kan in mijn praktijk, maar ook bij u thuis.

Na de eerste theorie/praktijkles is de COVID-19 pandemie uitgebroken. De theorielessen heb ik via ZOOM verder kunnen volgen. Wat een geweldige sprekers en even zoveel informatie. De praktijklessen heb ik door Corona niet allemaal kunnen volgen. In mijn geval haal ik een deel van de praktijklessen nog in. Ik hoop het af te ronden zomer 2021 met een diploma.

Januari
Themadag ziekte van Lyme via School voor Voetreflexologie.
Deze dag stil gestaan bij wat Lyme is en wat de gevolgen kunnen zijn.
Mede-collega’s die bij de dag waren ondersteunde de informatie met hun praktijk ervaringen. De behandelingen die hiervoor geschikt met voetreflex zijn besproken om te ondersteunen. In het jaar nog meer informatie gekregen via het boek “Medical Medium.” In dit boek veel informatie hoe je jezelf kan ontgiften. Dit zijn allemaal goed beschikbare producten. Van een ervaringsdeskundige begrepen dat ze veel heeft aan de informatie uit dit boek. Mede wil ik de site Lymeherstel.nl onder de aandacht brengen.